WGA verzekering | Van de Graaf Assurantien & Advies
16392
page-template-default,page,page-id-16392,page-child,parent-pageid-16245,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

WGA verzekering

WGA verzekering

Als een zieke werknemer na twee jaar nog niet (volledig) aan het werk is dan kan hij deels arbeidsongeschikt verklaard worden door het UWV. De werknemer komt dan onder de Wet Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) te vallen. Uw bedrijf en uw werknemer blijven dan nog tien jaar lang aan het UWV verbonden. Tijdens deze tien jaar heeft u beiden re-integratieverplichtingen en daarnaast belast het UWV de werknemersuitkering door aan uw bedrijf via de gedifferentieerde WGA-premie.

 

Wat is een WGA-Verzekering?

Bedrijven kunnen de keuze maken om zelf eigenrisicodrager voor de WGA te worden. De betaling van de WGA-uitkering en de kosten van de re-integratie komen dan voor rekening van uw bedrijf. Dit kan door het afsluiten van een WGA-verzekering, u bent in dit geval privaat verzekerd.

 

Bij het UWV bent u publiek verzekerd. Als u een WGA-verzekering heeft dan betaalt u nog steeds de basispremie aan het UWV. De gedifferentieerde premie betaalt u echter aan de verzekeraar. Dit kan voor uw onderneming voordelig zijn, maar dit is niet altijd het geval. Wilt u graag weten wat voor u het voordeligst is? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact op met onze zakelijke adviseur.

 

Een WGA-verzekering afsluiten voor uw bedrijf: voordelig of niet?

Het kan voordelig voor uw bedrijf zijn om een WGA-verzekering af te sluiten maar dit is niet altijd het geval. Werkgevers kunnen op twee momenten in het jaar eigenrisicodrager worden, of het eigenrisicodragerschap stopzetten. Dit kan op 1 januari en op 1 juli van elk kalenderjaar. Indien u wenst uit te stappen kunt u dit bij de belasting regelen voor 1 april of 1 oktober van ieder kalenderjaar.

 

Als u geen inzicht heeft in uw kosten met betrekking tot de WGA dan is het raadzaam om hierover eens te sparren met een adviseur.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.