Ongevallen inzittendenverzekering | Van de Graaf Assurantien & Advies
16439
page-template-default,page,page-id-16439,page-child,parent-pageid-16412,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Ongevallen inzittendenverzekering (OVI)

Ongevallen inzittendeverzekering (OVI)

U kunt uw autoverzekering soms aanvullend verzekeren met een ongevallen-inzittendenverzekering. Dan krijgt u na een auto-ongeluk een vast bedrag uitbetaald bij overlijden of blijvende invaliditeit. Dit geldt zowel voor u als bestuurder en uw eventuele medepassagiers. U krijgt dit bedrag zelfs als de bestuurder het ongeval heeft veroorzaakt. Het uitbetaalde bedrag is afhankelijk van uw verzekeraar. Bij overlijden of blijvende invaliditeit krijgt u een vast bedrag uitbetaald. Dit is dus in tegenstelling tot de schadeverzekering voor inzittenden niet afhankelijk van de werkelijk geleden schade.

 

Schadevergoeding als passagier

Raakt u als passagier betrokken bij een auto-ongeluk? En heeft uw bestuurder een ongevallen-inzittendenverzekering afgesloten? Dan krijg u bij blijvende invaliditeit een vast bedrag uitbetaald. Bij overlijden krijgen u nabestaanden dit bedrag uitbetaald. Als passagier kunt u letselschade altijd vergoed krijgen bij de WA-verzekering van de schuldige partij. U krijgt minder vergoed als u bewust bij iemand in de auto stapt die onder invloed van alcohol of drugs is. Dit geldt ook bij extra schade die ontstaat als u geen gordel draagt.

 

Wat zijn de voordelen en nadelen van de ongevallen inzittendenverzekering?

Als u een ongevallen-inzittendenverzekering afsluit heeft u natuurlijk voordelen. Maar er zijn ook nadelen als je deze verzekering wilt afsluiten. Waar kunt u aan denken als het gaat om voor- en nadelen van een ongevalleninzittendenverzekering?

 

Voordelen

  • U hoeft niet te wachten op een antwoord op de schuldvraag.
  • U krijgt dus direct uitbetaald.
  • U krijgt schade vergoed als bestuurder.
  • Zelfs als u de schuldige bent van het ongeval.
  • U krijgt een vergoeding zelfs als er geen schuldige partij is.
  • Denk hierbij aan schade die ontstaat als u bijvoorbeeld een hartaanval krijgt of als u uitwijkt voor een dier.

 

Nadelen

  • U krijgt alleen een vast bedrag uitgekeerd bij blijvende invaliditeit of bij overlijden.
  • De werkelijke schade kan hoger liggen dan het vastgestelde bedrag.
  • U betaalt natuurlijk meer premie.
Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.