Kampeerautoverzekering | Van de Graaf Assurantien & Advies
16436
page-template-default,page,page-id-16436,page-child,parent-pageid-16412,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Kampeerautoverzekering

Kampeerautoverzekering

Waarom een kampeerautoverzekering?

Als eigenaar van een kampeerauto bent u wettelijk verplicht een kampeerautoverzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid af te sluiten. Deze verzekering dekt schade die u met uw kampeerauto aan anderen toebrengt. 

 

Naast de WA verzekering is het ook mogelijk uw kampeerauto WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco te verzekeren.

 

Het is mogelijk om uw inboedel in uw kamper mee te verzekeren, maar ook uw accessoires zoals een luifel, fietsendrager, schotel, etc..

 

Voor nieuwe kampeerauto’s geldt vaak de nieuwwaarderegeling . Dit houdt in heeft u een nieuwe kampeerauto, waarvan u eerste eigenaar bent en is er sprake van een totaal verlies dan krijgt u bij de meeste kampeerautoverzekeraars gedurende de periode van de nieuwwaarderegeling, de nieuwwaarde van de kampeerauto vergoed. Vaak is deze periode 1 jaar. Daarna hanteert de verzekeraar een afschrijvingsregeling in het tweede en derde jaar. In de jaren erna krijgt u alleen de dagwaarde vergoed. 

 

Echter, er zijn ook kampeerautoverzekeraars die een langere termijn voor de nieuwwaarde hanteren.

 

Voor occasion kampeerauto’s kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een waardegarantie of aanschafgarantie van bijvoorbeeld 3 jaar. Dan is uw kampeerauto gedurende 3 jaar verzekerd tegen de aankoopwaarde, wel met een maximum bedrag. Na 3 jaar geldt vaak de dagwaarde.

 

Op een kampeerautoverzekering is het ook mogelijk om een verkeersrechtsbijstand mee te verzekeren, evenals een ongevallenverzekering.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.