Woonhuisverzekering | Van de Graaf Assurantien & Advies
16481
page-template-default,page,page-id-16481,page-child,parent-pageid-16479,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Woonhuisverzekering

Woonhuisverzekering (Opstalverzekering)

De woonhuisverzekering is bedoeld voor huiseigenaren die hun woning tegen brand, ontploffing, bliksem inslag, lekkage, diefstal en inbraak wensen te verzekeren. De verzekering gaat uit van het bedrag dat benodigd is voor de herbouw van de woning. Dit kan dus sterk afwijken van de verkoopwaarde van de woning. Dit komt omdat de grond en de ligging van de woning niet worden verzekerd, deze factoren zijn echter wel van sterke invloed op de verkoopprijs. De fundamenten waarop de woning is gebouwd zijn niet standaard verzekerd. Toch kan er bij brand of ontploffing schade ontstaan waardoor er niet op de bestaande fundering mag of kan worden gebouwd. Ons advies is dan ook om dit altijd te verzekeren.

 

De herbouwwaarde van de woning wordt vastgesteld door de inhoud in m3 van de woning en bijgebouwen te vermenigvuldigen met een basisbedrag per type woning. Afhankelijk van de afwerking, bijvoorbeeld in keuken of badkamer, wordt dit basisbedrag aangepast.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.