Kostbaarhedenverzekering | Van de Graaf Assurantien & Advies
16489
page-template-default,page,page-id-16489,page-child,parent-pageid-16479,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Kostbaarhedenverzekering

Kostbaarhedenverzekering

Iedereen neemt wel eens kostbare spullen mee naar buiten. Dit hoeft niet alleen zo te zijn wanneer u op vakantie gaat, maar ook wanneer u een dagje weg gaat, of zelfs wanneer u naar de supermarkt gaat. Denk maar aan het dragen van een horloge of sieraden. Als u een dagje weg gaat heeft u vaak een foto- of videocamera bij zich. Wanneer u uw spullen ook buiten de deur verzekerd wilt hebben, kunt u gaan voor een kostbaarhedenverzekering. Een kostbaarhedenverzekering is eigenlijk een inboedelverzekering voor buitenhuis. Uw waardevolle spullen of inboedel lopen buitenshuis snel de kans op beschadiging, diefstal of verlies.

 

Waarom een kostbaarhedenverzekering?

Sieraden, horloges, camera`s en andere waardevolle spullen vallen onder de inboedelverzekering. Dit is niet meer zo wanneer u met deze spullen naar buiten loopt. Door een kostbaarhedenverzekering verzekert u uw spullen wel buitenshuis. Een kostbaarhedenverzekering kenmerkt zich door een heel erg uitgebreide dekking. Zo zijn alle spullen verzekerd tegen verlies, diefstal, vermissing, vernietiging en beschadiging, doorgaans met een wereldwijde dekking.

 

Wat wordt precies vergoed?

Vaak is de uitkering die je ontvangt na schade gebaseerd op de waarde die is vermeld in de polis. De waarde kan worden vastgesteld door middel van een taxatierapport door een erkend taxateur of een recente aankoopbon. Laat je een voorwerp verzekeren op basis van een aankoopbon? Dan geldt er een vaste afschrijvingsregeling. Wanneer je de waarde laat vaststellen aan de hand van een taxatierapport dan moet dit elke drie jaar opnieuw. Een taxatierapport is namelijk maar drie jaar geldig.

 

Dekking

Voor schilderijen, kunst, antiek, porselein en kristal geldt de dekking meestal alleen binnenshuis. Vaak bestaat er bij de verzekeringsmaatschappij wel de mogelijkheid om deze objecten extra te verzekeren. Ook buitenshuis zijn deze zaken dan verzekerd.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.