Schadeverzekering inzittende (SVI) | Van de Graaf Assurantien & Advies
16444
page-template-default,page,page-id-16444,page-child,parent-pageid-16412,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Schadeverzekering inzittende (SVI)

Schadeverzekering inzittende (SVI)

Wat krijgt u vergoed bij een schadeverzekering voor inzittenden?

Als u een autoverzekering afsluit dan kunt je deze aanvullend verzekeren met de schadeverzekering voor inzittenden. Dan krijgt u als bestuurder de schade vergoed na een ongeval met de auto. Denkt u hierbij aan zowel letselschade als schade aan bagage of kleding. Dit geldt ook voor eventuele medepassagiers die schade oplopen.

Goed om te weten dat u dit ook krijgt als u degene bent die het ongeluk heeft veroorzaakt. Let hierbij wel op dat er een maximaal verzekerd bedrag is. Stelt u zich voor dat u na een ongeval niet meer in staat bent om te kunnen werken. Dan verliest u uw inkomen en heeft u misschien medische en huishoudelijke hulp nodig. Daarbij kunt u misschien aanpassingen in uw woning nodig hebben. Ook kunt u recht hebben op smartengeld en een vergoeding voor overlijdensschade. Dit krijgt u met het aanvullend afsluiten van de schadeverzekering voor inzittenden vergoed.

 

Schadevergoeding als passagier

Als passagier kunt u altijd letselschade vergoed krijgen. U kunt dan aanspraak maken op de WA-verzekering van de schuldige partij. Let op: soms kan het jaren duren voordat u een vergoeding krijgt. Verzekeraars weten soms pas na een rechtszaak wie de schuldige partij is. Daarbij krijgt u via de WA-verzekering van de schuldige partij soms minder geld terug.

Dit gaat om extra schade die ontstaat door geen gordel te dragen. Maar je krijgt ook minder uitbetaald als u bewust bent dat je bestuurder onder invloed van alcohol of drugs rijdt.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.