Autoverzekering | Van de Graaf Assurantien & Advies
16411
page-template-default,page,page-id-16411,page-child,parent-pageid-16412,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Autoverzekering

Autoverzekering

In Nederland is een autoverzekering een wettelijk verplichte verzekering. Een eigenaar van een auto moet verplicht een verzekering afsluiten waarmee in ieder geval alle schade die (de bestuurder van) zijn auto in het verkeer aan andere personen of voertuigen veroorzaakt, wordt gedekt. Vanwege het feit dat deze verzekering verplicht is, heet deze autoverzekering een WA autoverzekering (WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid). Een WA autoverzekering neemt dus de kosten op zich waarvoor de bestuurder aansprakelijk is. Dankzij deze verplichting hebben alle verkeersdeelnemers de garantie dat ze een schadevergoeding ontvangen zodra ze – door de schuld van een andere autobestuurder – schade leiden.

 

Naast de schade die u aan anderen kunt veroorzaken, is het natuurlijk ook mogelijk dat je schade aan uw eigen auto krijgt. Dit risico kunt u ook verzekeren door een autoverzekering te kiezen met een ruimere dekking. Dit is echter niet verplicht. Op het moment dat u een ruimere dekking kiest en u krijgt schade aan uw eigen auto – veroorzaakt door een ander of door uzelf – dan kunt u de verzekering aanspreken om deze schade te vergoeden.

 

Naast de verplicht gestelde WA autoverzekering, bestaan er ook de volgende 2 mogelijkheden.

 

WA + Beperkt casco

Een autoverzekering met WA + beperkt casco dekking biedt naast de verplichte WA-dekking ook dekking tegen schade aan de eigen auto uit een aantal in de voorwaarden genoemde gebeurtenissen. U dient hierbij te denken aan diefstal, inbraak of een poging daartoe, aanrijding met loslopende dieren, ruitschade, brand storm en hagelschade. Hierbij geldt meestal een eigen risico.

 

WA + Volledig casco (all risk autoverzekering)

Een All Risk autoverzekering wordt ook wel WA + volledig casco genoemd. De All Risk autoverzekering kent een nog wat uitgebreidere dekking dan de beperkt casco verzekering. Bij een All Risk autoverzekering is schade aan de eigen auto in de meeste situaties gedekt.

 

Op de autoverzekering kunt u ook de bestuurder en passagiers meeverzekeren.

 

Onder de tab Berekeningen kunt u zelf een berekening maken. We werken ook nog met andere verzekeraars dus het kan altijd dat de autoverzekering nog voordeliger uitpakt, maar daardoor heeft u wel alvast een indicatie. U kunt altijd vrijblijvend bellen of mailen, zodat wij aan de hand van uw gegevens de autoverzekeringspremie kunnen berekenen.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.