Aanhangwagenverzekering | Van de Graaf Assurantien & Advies
16715
page-template-default,page,page-id-16715,page-child,parent-pageid-16412,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Aanhangwagenverzekering

Aanhangwagenverzekering

comprar cialis

Waarom een verzekering voor een aanhangwagen?

Een aanhangwagenverzekering kunt u afsluiten voor een aanhanger, boottrailer, paardentrailer en bagagewagen. Lees de voorwaarden van de verzekering waar u een verzekering wilt afsluiten goed door. In de voorwaarden van de verzekering staat wat binnen en buiten de dekking valt. U komt zo niet voor verrassingen te staan als u van tevoren de voorwaarden heeft gelezen.

 

Waar moet u opletten bij een aanhangwagenverzekering?

Schade aan anderen

Voor schade aan anderen is uw aanhanger in principe verzekerd op uw autoverzekering. U kunt in de voorwaarden van uw autoverzekering vinden tot welk bedrag een aanhangwagen verzekerd is op uw autoverzekering.

Schade aan de aanhangwagen, boottrailer of paardentrailer

Voor schade aan uw (particuliere) aanhanger kunt u een aanhangwagenverzekering afsluiten. Daarmee ben u verzekerd tegen schade door anderen aan uw aanhanger. Daarnaast dekken de meeste verzekeringen diefstal en brand. Daarnaast wordt schade aan de lading ook gedekt.

 

Aanhanger/aanhangwagen verzekeren verplicht?

De aanhanger valt binnen de WA-dekking van uw autoverzekering als de aanhanger is aangekoppeld. Als de aanhanger losgekoppeld is, dan is de aanhanger niet verzekerd onder uw autoverzekering. Als u aanhanger losgekoppeld heeft, dan kunt u dus denken aan een aanhangwagenverzekering.

 

Waar is de premie van een aanhangwagenverzekering op gebaseerd?

De nieuwwaarde, leeftijd, afmetingen en materiaalsoort en eventuele korting in combinatie met uw autoverzekering zijn van invloed op uw premie.

 

U kunt de productwijzer aanhangwagen doornemen van het Verbond van Verzekeraars. Daar vind u meer informatie over wat van invloed is op uw premie, eigen risico en wat binnen de dekking van een verzekering voor uw aanhanger valt.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.