Uitvaartverzekering | Van de Graaf Assurantien & Advies
16509
page-template-default,page,page-id-16509,page-child,parent-pageid-16495,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering, waarom wel, waarom niet. Wanneer u voor het eerst een huis gaat kopen, wordt u door de bank of de hypotheekverstrekker en misschien wel uw ouders eraan herinnerd om een inboedelverzekering af te sluiten. Er zijn maar weinig situaties die u erop wijzen een uitvaartverzekering af te sluiten. Helaas zijn dit ook nog de meest verdrietige situaties, namelijk wanneer er iemand uit uw omgeving overlijdt.

 

Dus niet een onderwerp om eens gezellig voor te gaan zitten en te regelen. Maar waarom is een uitvaartverzekering nou handig? En waarom misschien ook niet. Lees hieronder 4 redenen waarom een verzekering voor uw uitvaartkosten wel of misschien niet voordelig is voor u:

 

U hoeft niet meer rijk te zijn om uw uitvaart te betalen.

Een uitvaartverzekering is simpelweg een verzekering voor de kosten van uw uitvaart. In het begin van de 19de eeuw, werden verzekeringen meer en meer gebruikelijk voor mensen met een relatief laag inkomen. De rijken hadden immers het vermogen om hun uitvaart of die van hun dierbaren te verzorgen. De uitvaartmarkt is dusdanig uitgebreid dat men zich op verschillen manieren kan verzekeren, of dit nu wel of niet financieel nodig is. De meest bekende vormen zijn natura en kapitaalverzekeringen.

 

Gaat u liever voor vrijheid in besteding dan is een kapitaal uitvaartverzekering iets voor u. Bij een natura uitvaartverzekering wordt u uitgekeerd in diensten. U bespreekt bij het afsluiten van de verzekering af hoe uw uitvaart er over 40 jaar uit komt te zien.

 

2. Een uitvaartverzekering is niet verplicht

Prijzen veranderen steeds sneller. Een uitvaart is niet meer in een standaard jasje te gieten en dat is maar goed ook. Er is ook steeds meer mogelijk, dat geeft verwarring maar ook heel veel bijzondere dingen. U kunt tegenwoordig heel persoonlijk en uniek een uitvaart organiseren. Een goede reden om eens te kijken naar de verzekeringsmogelijkheden en de voorwaarden. Toch bent u als Nederlander niet verplicht om u zich te verzekeren voor uw uitvaartkosten. Wanneer er niemand garant kan staan voor de kosten van uw uitvaart, dan is de gemeente waarin u woont verantwoordelijk de uitvaart te verzorgen. De zogenaamde gemeentelijke uitvaart.

 

3. Of je nu 1 dag of 20 jaar premie hebt betaald, een verzekering keert altijd uit.

Het kan zijn dat u een groot vermogen hebt opgebouwd, of geld hebt geërfd, dan is een verzekering vaak overbodig. In plaats van elke maand premie betalen kunt u ook elke maand wat geld opzij zetten. Spreek met uzelf een periode af hoe lang u wilt sparen. Denk er wel aan, niets biedt de garantie wanneer een overlijden plaatsvindt, waardoor u er niet van verzekerd bent dat er op dat moment genoeg geld bij elkaar is gespaard. Dat is een risico.

 

4. Een uitvaartverzekering is geen overlijdensrisicoverzekering.

Vaak wordt er gedacht dat een uitvaartverzekering niet nodig is naast een overlijdensrisicodekking. De dekking van een overlijdensrisicoverzekering, een ORV, dekt het risico dat ontstaat na een overlijden. Bijvoorbeeld wanneer een partner na overlijden alleen komt te staan voor een hypotheek of financiële investering in een onderneming. Vaak heeft deze dekking ook een termijn net zolang als de duur van de hypotheek of lening. Een uitvaartverzekering is enkel voor de kosten van de uitvaart of eventuele nazorg en geldt vaak levenslang, afhankelijk van de voorwaarden.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.