Horeca verzekering | Van de Graaf Assurantien & Advies
16361
page-template-default,page,page-id-16361,page-child,parent-pageid-16245,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Horeca verzekering

Horeca verzekering

Als horecaondernemer wilt u zich focussen op uw zaak. U heeft misschien niet eens tijd om u druk te maken over hoe uw onderneming verzekerd is. Welke verzekeringen heeft u eigenlijk nodig als horecaondernemer?

 

Gebouwenverzekering

Heeft u een eigen bedrijfspand? Dan heeft u een gebouwenverzekering nodig. Hiermee kunt u onder andere dekking krijgen voor schade door brand, storm, water en braak.

 

Huurdersbelangverzekering

Als u het pand waarin uw onderneming gevestigd is huurt dan heeft u geen gebouwenverzekering nodig. Deze wordt normaal gesproken afgesloten door de verhuurder. Maar mogelijk heeft u wel kostbare verbeteringen aan het pand aangebracht. Denk bijvoorbeeld aan een dure parketvloer. Dergelijke zaken kunt u verzekeren met de huurdersbelangverzekering.

 

Bedrijfsschadeverzekering

De verzekering voor bedrijfsschade is ook een verzekering die belangrijk kan zijn in de horeca. Als uw bedrijf door bijvoorbeeld een brand enkele maanden niet kan draaien dan loopt u inkomsten mis. Veel vaste lasten blijven echter wel bestaan. De bedrijfsschadeverzekering verzekert u van inkomsten en dekt u tegen de doorlopende lasten.

 

Aansprakelijkheidsverzekering

Uw horeca onderneming kan aansprakelijk gesteld worden voor ongelukken die in uw zaak voorvallen. Denk hierbij aan iemand die uitglijdt over een net schoongemaakte vloer en schade aan bijvoorbeeld kleding heeft. Een aansprakelijkheidsverzekering is ook voor bedrijven in de horeca een onmisbare verzekering.

 

Ziekteverzuimverzekering

Het kan zijn dat of één van uw medewerkers (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt. De ziekteverzuimverzekering kan het verlies aan inkomen dekken. Daarnaast komen er ook andere zaken kijken bij arbeidsongeschiktheid.

 

Geldverzekering

Als u werkzaam bent in de horeca dan kunt u na een dag behoorlijk veel geld in cash hebben. Een geldverzekering dekt uw contanten tegen diefstal. Hier zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden.

 

Mileuschadeverzekering

Stel uw bedrijfspand heeft brandschade. Naast de schade aan uw pand loopt u ook het risico dat schadelijke stoffen de omgeving vervuilen. Het is mogelijk dat u in dat geval door de gemeente aansprakelijk gesteld wordt voor deze milieuschade. Deze aansprakelijkheidsstelling wordt normaliter niet gedekt op de aansprakelijkheidsverzekering.

 

Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering biedt dekking tegen de kosten die u maakt als u in een juridisch conflict terecht komt.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.