Verkeersschadeverzekering | Van de Graaf Assurantien & Advies
16388
page-template-default,page,page-id-16388,page-child,parent-pageid-16245,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Verkeersschadeverzekering voor Medewerkers (WEGAM)

Verkeersschadeverzekering voor Medewerkers (WEGAM)

Uw medewerkers kunnen tijdens hun werkzaamheden een ongeval krijgen in het verkeer. Volgens de werkgeversaansprakelijkheid motorrijtuigen (WEGAM) bent u dan verplicht om alle schade te vergoeden, van de ziekenhuis- en revalidatiekosten tot de aanvulling op de arbeidsongeschiktheidsuitkering. Dit geldt als uw medewerkers deelnemen aan het verkeer, dus ook in het openbaar vervoer, op de fiets of te voet. Zelfs als uw medewerker uitglijdt tijdens het posten van een brief bent u dus al aansprakelijk.

 

De Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven dekt dit risico niet. Die verzekert namelijk wel uw aansprakelijkheid voor zaak- en/of letselschade, maar niet de schade die wordt veroorzaakt met of door motorrijtuigen. En de WA-verzekering voor motorrijtuigen geeft op zijn beurt geen dekking voor letselschade van de bestuurder van een motorrijtuig. Daarvoor is er de Verkeersschadeverzekering voor Medewerkers. Die biedt u precies de aanvulling waarmee u optimaal beschermd bent.

 

Voordelen

 • Al uw medewerkers zijn verzekerd.
 • Niet alleen in of op een motorrijtuig, ook als voetganger, fietser of als passagier van het openbaar vervoer.
 • Er is ook dekking als u niet aansprakelijk bent voor de schade.

 

Wat is verzekerd?

Deze verzekering biedt dekking voor de letsel- en zaakschade die uw medewerkers oplopen in het verkeer bij de uitoefening van hun werkzaamheden voor uw bedrijf. Deze schade moet dan het gevolg zijn van een aanrijding of een ongeval:

 • waarbij een motorrijtuig is betrokken dat uw medewerker zelf bestuurt;
 • waarbij uw medewerker betrokken is als:
  –  in- of opzittende van een motorrijtuig;
  –  passagier van een trein, tram of vaartuig;
  –  ongemotoriseerd verkeersdeelnemer.

 

Wat is niet verzekerd?

De Verkeersschadeverzekering voor Medewerkers heeft een ruime dekking, maar zij vergoeden niet alles. De volgende schades worden onder andere niet vergoed.

 • Schade aan het motorrijtuig. Hiervoor kunt u een Zakelijke Personenautoverzekering of een Bestelautoverzekering afsluiten.
 • Schade door een onverzekerde bestuurder (geen rijbewijs, rijbevoegdheid ontzegd).
 • Schade door het ontbreken van een autogordel of helm.
Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.