Kredietverzekering | Van de Graaf Assurantien & Advies
16370
page-template-default,page,page-id-16370,page-child,parent-pageid-16245,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Kredietverzekering

Kredietverzekering

Wat is een kredietverzekering?

Veel bedrijven leveren goederen of diensten op rekening. Als u op rekening levert dan loopt u altijd een risico dat de factuur die u stuurt niet (volledig) betaald wordt. Met een kredietverzekering bent u verzekerd tegen dit risico.

 

Is uw klant niet in staat om de factuur te betalen?

Dan krijgt u het geld uitbetaald van de verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij neemt uw vordering over. Het is alleen mogelijk om een kredietverzekering af te sluiten als u levert aan bedrijven. Voor leveringen aan consumenten kan geen kredietverzekering afgesloten worden.

 

Diverse kredietverzekeringen

Er zijn diverse vormen van kredietverzekeringen die u kunt afsluiten. Als u zo nu en dan een (grote) betaling van een klant ontvangt kunt u kiezen om een kredietverzekering per transactie af te sluiten.

 

Het kan ook zijn dat u één klant heeft waaraan u regelmatig bestellingen/diensten met grote waarde levert op rekening. In dit geval kunt u een kredietverzekering per debiteur afsluiten. Als uw klantenkring voornamelijk in één bepaald land is gevestigd dan kunt u er voor kiezen om een kredietverzekering per land af te sluiten.

 

De meeste uitgebreide kredietverzekering die bestaat is de omzetverzekering. Met deze vorm verzekerd u uw hele omzet tegen klanten die uw rekeningen niet betalen.

 

Premie kredietverzekering

De premie van een kredietverzekering is afhankelijk van de soort kredietverzekering die u af wilt sluiten. De meest uitgebreide soort kredietverzekering, de omzetverzekering, brengt logischerwijs de hoogste kosten met zich mee.

 

Hier staat uiteraard ook de beste dekking tegenover. Onze adviseurs geven u een advies over de meest passende kredietverzekering. Hierbij wordt gekeken naar uw bedrijfsactiviteiten en uw klantenkring. Wij kijken welke verzekeraar de beste oplossing heeft voor uw wensen.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.