Bedrijfsschadeverzekering | Van de Graaf Assurantien & Advies
16285
page-template-default,page,page-id-16285,page-child,parent-pageid-16245,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Bedrijfsschadeverzekering

Bedrijfsschadeverzekering

Een bedrijfsschadeverzekering is een verzekering in Nederland die bedrijven verzekert tegen het risico van bedrijfsstilstand of het stilvallen van de productie van het bedrijf.

 

De bedrijfsschade is immateriële schade. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij een inbraak (en hierop volgend politieonderzoek) of brand. De bedrijfsstilstand veroorzaakt op een gegeven moment omzetverlies en dit leidt weer tot het wegvallen van winst (of eventueel het verlies). De kosten blijven wel gewoon (voor een deel) doorlopen.

 

Met een bedrijfsschadeverzekering kan een bedrijf zich tegen dit risico verzekeren.
Het doel van de bedrijfsschadeverzekering is dus het beschermen van een bedrijf tegen inkomens- of omzetverlies als gevolg van een gedekte gebeurtenis.

 

Dekking bedrijfsschadeverzekering

Wanneer een bedrijf een schade lijdt die door de verzekering gedekt wordt komt de bedrijfsschadeverzekering tot uitkering. Doorgaans staat in de uitgebreide dekking beschreven welke schadeoorzaken gedekt zijn.

 

Hoogte uitkering

De vergoeding van de verzekeraar kan op 2 manieren berekend worden:

  1. De misgelopen winst netto winst vermeerderd met de vaste kosten. Vaak kan bij het afsluiten van het boekjaar pas vastgesteld worden wat de exacte misgelopen winst is geweest.
  2. De misgelopen omzet minus de variabele lasten.

 

Duur van de uitkering

Hoe lang de verzekering blijft uitkeren wordt van te voren vastgelegd. De termijn die hierbij wordt gebruikt is de termijn die nodig is om bij een ‘worst case scenario’ het bedrijf weer volledig draaiende te krijgen. De maximale uitkeringsduur varieert van enkele maanden tot meerdere jaren.

 

Bedrijfsschadeverzekering: voor wie?

Deze verzekering is van een groter belang op het moment dat uw onderneming toeneemt in grootte. Bij de eenmanszaak komt een bedrijfsschadeverzekering minder vaak voor, vooral als de onderneming geen eigen of een gehuurd bedrijfspand heeft.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.