Tijdelijke reisverzekering | Van de Graaf Assurantien & Advies
16468
page-template-default,page,page-id-16468,page-child,parent-pageid-16462,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Tijdelijke reisverzekering

Tijdelijke reisverzekering

Als u niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd, de beste keuze. U sluit deze reisverzekering af voor dezelfde periode als uw reis of vakantie. Wanneer u vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Ook de premiebetaling is eenmalig.

 

Waarom is het zinvol om een reisverzekering af te sluiten?

Misschien stel u zichzelf wel eens de vraag of u wel of niet een reisverzekering moet afsluiten? Zeker als je nooit een schade hebt geclaimd. Toch is het onverstandig om zonder reisverzekering op reis te gaan.

Vooral bij een (ernstige) ziekte of een ongeval is goede hulp van groot belang. De kosten van medische hulp kunnen vaak erg hoog zijn. Een reisverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland is de basis van een zorgeloze vakantie. Want medische voorzieningen zijn in het buitenland vaak extreem duur. Bijvoorbeeld als een helikopter u van een berghelling redt. Of als u met een gipsvlucht terug moet naar Nederland. Maar ook als u geld en paspoort zijn gestolen.

 

We noemen een paar risico’s waar u zelf misschien niet aan heeft gedacht en die toch door een reisverzekering worden gedekt:

  • extra kosten bij acute problemen (bijvoorbeeld langer hotelverblijf door calamiteiten);
  • kosten om uw reis vroegtijdig af te breken (ziekte of ongeval);
  • bijzonder vervoer op medische indicatie (ambulance en ambulancevliegtuig, gipsvluchten);
  • een opsporings- of reddingsoperatie (bijvoorbeeld de inzet van een helikopter);
  • extra reis- en verblijfskosten wanneer uw partner in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt;
  • kosten indien u in het buitenland komt te overlijden (begrafenis- of crematiekosten ter plaatse of vervoer van het stoffelijk overschot naar Nederland)

 

Is er overlap met andere verzekeringen of bent u met een reisverzekering dubbel verzekerd?

In de praktijk valt overlapping of dubbel verzekerd zijn wel mee. Overlap zou er kunnen zijn met een zorg-, inboedel-, ongevallen- en kostbaarhedenverzekering.
Uw zorgverzekering vergoedt meestal medisch noodzakelijke kosten in het buitenland (Europa), maar wel tot een bepaalde hoogte. Dat is het tarief dat in Nederland gebruikelijk is voor medische kosten. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door een reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder uw ziektekostenverzekering, maar wel onder de reisverzekering.

 

Welke risico’s zijn er verzekerd met een reisverzekering?

Met een reisverzekering ben u verzekerd voor materiële schade zoals uw bagage en persoonlijke schade zoals ziekte en/of ongeval (letselschade) die u in uw vakantie of tijdens u reis kunt oplopen. De schade die de reisverzekeraar vergoedt, is vaak vele malen hoger dan de premie voor uw reisverzekering. De reisverzekeraar biedt hulp in het land waar u op vakantie bent en zorgt ervoor dat u, indien nodig, wordt teruggebracht naar Nederland. Een reisverzekering wordt vaak gecombineerd met een annuleringsverzekering.

 

Hoe zit het met een actieve vakantie of gevaarlijke sporten tijdens mijn vakantie?

Als u een avontuurlijke vakantie hebt geboekt en aan gevaarlijke sporten gaat doen zoals bijvoorbeeld bergbeklimmen, abseilen of parachutespringen, dan moet u hiervoor een aparte reisverzekering afsluiten.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.