Fietsverzekering | Van de Graaf Assurantien & Advies
16433
page-template-default,page,page-id-16433,page-child,parent-pageid-16412,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Fietsverzekering

Fietsverzekering

Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 900.000 fietsen gestolen. Fietsendiefstal is daarmee de meest voorkomende vorm van kleine criminaliteit. Omdat de fiets gemiddeld 5 keer per week wordt gebruikt, is het vervoersmiddel praktisch onmisbaar te noemen.

 

Waarom een fietsverzekering afsluiten?

Wanneer je fiets gestolen is of schade heeft opgelopen kun je via je verzekering het schadebedrag terugkrijgen in de vorm van reparatie of een nieuwe fiets. Het bedrag van je verzekering wordt bepaald door de waarde van je gekochte fiets.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

U kunt niet zomaar aanspraak maken op je fietsverzekering. Wanneer u gebruik wilt maken van je fietsverzekering bij diefstal moet u aangifte hebben gedaan bij de politie. Het aangiftebewijs stuurt u op naar je verzekeringsmaatschappij. Dit is voor hen het bewijs dat uw fiets daadwerkelijk gestolen is en dat u niet zelf een fout daarin hebt gemaakt door hem bijvoorbeeld niet op slot te zetten.
vervolgens krijgt u van uw verzekeringsmaatschappij toestemming om naar de betreffende fietsenmaker te gaan waarbij u hem destijds hebt afgesloten. Zij mogen u daar een tweedehands fiets aanbieden voor het bedrag waarvoor u destijds uw fiets heeft verzekerd.
ook voor schade moet u een dergelijke procedure door. Het moet ten alle tijden duidelijk zijn dat u niet de schuldige bent voor de schade.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.